LINO INDUSTRITEKNIK AB är ett allround verkstadsföretag med 22 anställda som bygger maskiner och hanteringsutrustning på beställning.
Vi utför skärande bearbetning, plåtarbeten och monteringar av kompletta konstruktioner för industri och sågverk, bland annat OVAKO STEEL AB, SANDVIK STEEL AB, ABB, STORA ENSO AB med flera. Vi utför reparationer och har löpande underhåll hos några av våra kunder. Vi har även för Mellanskogs Bränsle AB och för Mellansvenska Biobränsle AB byggt pelletsfabriker i Sandviken, Valbo, Ljusne och Orsa.
LINO INDUSTRITEKNIK AB är ett nystartat företag med anor från 1926. Då med namnet P.O PERSSONS SMIDE som grundades av Per-Olof Persson 1926. Fram till den 1 februari 2002 var hans son en av delägarna. Kvar som anställd finns idag ett barnbarn till grundaren.
När företaget startade var det ett smidesföretag men har genom åren fått ett bredare utbud. Vi finns sedan 1976 i egna lokaler. Lokalerna har anpassats och senaste tillbyggnaden blev klar 2000. Vi har en verkstadsyta på ca 1400 kvm, nya omklädningsrum och ny personalmatsal.